آخرین اخبار
کد مطلب: 81538
عسکري صحيح است يا عسگري؟
تاریخ انتشار : 1393/10/10 22:58:40
نمایش : 3354
به کار بردن صحيح واژه‌ها و اسامي ضرورتي است که گاهي با سهل‌انگاري و بي‌توجهي، به اشتباهات بزرگي منجر مي‌شود. يکي از اين اشتباهات که به طور مداوم با آن مواجه هستيم، بيان يا نگارش «عسگري» به جاي «عسکري» است.

به گزارش سلام لردگان به نقل از «عصر ايران»، آنچه به اهميت رعايت صحيح‌نويسي وصحيح‌گويي‌ در اين لفظ مي‌افزايد، برداشت‌هاي غلط معنايي از اين دو عبارت است که دستمايه دشمنان دين و امامت امام عصر عليه‌السلام قرار گرفته و بدين‌وسيله اين غلط اصطلاحي و لغوي را به دايره موضوع اعتقادي کشانده است.

شنيده مي‌شود که گفته‌اند حسن عسگري عقيم بوده و فرزندي نداشته است و عبارت عسگري که لقب ايشان است به معناي عقيم و بي‌دانه است؛ فلذا همين شهرت به عقيم بودن دليل بر عدم وجود فرزندي براي اوست. تاريخ گواه است که «عسکري» از مشهورترين القاب آن حضرت است؛ همان طور که امام هادي عليه‌السلام را به اين لفظ لقب داده‌اند و عسکر محله‌اي بوده در شهر سامرا که لشکرگاه و محل توقف سپاه خلفاي عباسي در آنجا قرار داشت.

خلفاي عباسي براي زير نظر داشتن فعاليت‌هاي فرهنگي، علمي و سياسي امام هادي عليه‌السلام، آن حضرت را در سال 236 ه.ق از مدينه به سامرا انتقال و در محله عسکر سکونت دادند. چون امام حسن عليه‌السلام و پدر بزرگوارش امام هادي عليه‌السلام در محله عسکر قرارگاه سپاه در شهر سامرا زندگي مي‌کردند و به عسکري لقب يافتند و اين لقب مشترک بين آن حضرت و پدرشان امام هادي عليه‌السلام است و آنها را عسکريين گفته‌اند.

اگر بنا بود اين لفظ به (گاف) نوشته يا تلفظ شود، بايد امام هادي نيز عقيم مي‌بود و از نعمت فرزند محروم تلقي مي‌شد. از سوي ديگر عسکر لفظي عربي است و به معناي لشکر است. عسکري اسم منسوب است و منسوب به عسکر است و اصولا در زبان عربي حرف گاف وجود ندارد. پس آنچه صحيح است، عسکري (با کاف) است، نه عسگري (با گاف).

در به وجود آمدن شايعه عقيم بودن حضرت، عوامل مختلفي چون خلفاي عباسي، جعفر کذاب و فردي به نام زبيري تاثيري به‌سزا داشتند.

اين شايعه و عوامل حکومتي عباسي باعث شدند که عده قليلي از مسلمانان معتقد باشند که امام حسن عسکري فرزندي دارد و او مهدي موعود (عج) است ولي طرفداران اين عقيده، خيلي کم بودند، چنانکه نعماني که در زمان غيبت صغري مي‌زيسته، مي‌نويسد: اين جمعيت کمي که بر اين عقيده پا بر جا ماندند همان‌هايي هستند که علي بن ابيطالب درباره‌شان مي‌فرمايد: در پيمودن راه حق از کمي نفرات وحشت نکنيد.

شايسته است گويندگان و نويسندگان و رسانه‌ها کمر همت ببندند و در ترويج کلمه صحيح عسکري به جاي عسگري کوشش کنند.

انتهاي پيام/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس